Aleksandros and Aggeliki giving a puppet theater show with a pirate puppet and lady puppet.

Η ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο δημιουργήθηκε από την Αγγελική Γουναρίδη και τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο όταν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους! Με όχημα το κουκλοθέατρο και σαν τρελοί οδηγοί οι 2 κουκλοπαίχτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε σχολεία, πλατείες, κοινωνικά κέντρα, θέατρα αλλά και στο μυαλό σας!!!

Aleksandros and Aggeliki giving an educational presentation to a group of students, while also holding their baby.

Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το κουκλοθέατρο, τις ιστορίες και τις παραστατικές τέχνες προσπαθούν να μιλήσουν για όλα αυτά που ονειρεύονται και πιστεύουν σε μικρούς και μεγάλους. Για να μάθετε τι σημαίνει ΟΥΠΣ! θα πρέπει να έρθετε σε µια παράσταση µας ή να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει…

Το ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο έχει παρουσιάσει παραστάσεις και εργαστήρια σε συνεργασία με πολλούς φορείς, ιδρύματα, σχολεία, συλλόγους, και φεστιβάλ. Για να μάθετε περισσότερα για εμάς, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ποιοι είναι οι μεγάλοι παίχτες;

 1. Αγγελική Γουναρίδη
  Αγγελική Γουναρίδη

  Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΒΑΚΑΛΟ Bachelor of Arts in Graphic Design. Ταξίδεψε στην Αγγλία και απέκτησε MASTER IN ADVANCED PRACTICE AND THEORIES (ADAPT) από το UNIVERSITY OF DERBY.

  Μετά από όλα αυτά το κουκλοθέατρο μπήκε στη ζωή της με δύο χρόνια σπουδή στο εργαστήριο του Χρήστου Αυτσίδη (Χαρχούτ) καθώς και ένα εξάμηνο σεμινάριο κατασκευής μαριονέττας. Πήρε υποτροφία για νέους καλλιτέχνες “Pépinièrs Européennes Pour Jeunes Artistes”- artist in context contre l’ exclusion- και συμμετείχε στην ομάδα θεάτρου δρόμου Ublo στο Παρίσι.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς Έλληνες και ξένους δασκάλους του κουκλοθεάτρου. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού Φτουξελευτερία με δέκα παραγωγές και παρουσία δέκα χρόνων στην ελληνική κουκλοθεατρική σκηνή. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες κουκλοθεάτρου "Κοκού Μουκλό", "Τα ζλουχτήρια", "Τα φτερά του Μύθου" ,“Buffos” “Βread and puppet” καθως και με άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Έχει υπάρξει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου UN.I.MA. Ελλάς. Έχει συμμετάσχει και συνεργαστεί στην διοργάνωση πολλών φεστιβάλ και γιορτών κουκλοθεάτρου σε όλη την Ελλάδα.

  Εργάζεται: Ως κουκλοπαίχτρια πραγματοποιώντας παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης σε παιδιά και ενήλικες. Ως κατασκευάστρια σκηνικών, αντικειμένων και θεατρικών κούκλων για παραστάσεις. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια ομάδων σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρυμα Λασκαρίδη και στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας όπου έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των θεματικών του εκθέσεων, καθώς και σε ομάδα εφήβων στην κοινότητα Ατραπος του ΟΚΑΝΑ.

  Το 2015 δημιουργεί μαζί με τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο την ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο και μαζί ξεκινάνε να ονειρεύονται και να ζουν και να ταξιδεύουν!

 2. Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος
  Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος

  Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτη. Μικρός έπεσε στο καζάνι της μουσικής και αργότερα σε ένα περίπατο στο τσιμεντένιο δάσος συνάντησε το θέατρο ενώ μια βραδιά σε μια σκοτεινή αίθουσα τον κατάπιε το τέρας του κινηματογράφου.

  Διετέλεσε "αιώνιος φοιτητής" στο τμήμα Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου - Διακόσμησης και Σχεδιασμού Επίπλου και Αντικειμένων του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας από το 1999 έως το 2010 που αποφοίτησε. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε το ετήσιο εργαστήριο σκηνογραφίας της Μαρίας Χανιωτάκη και εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

  Δάσκαλος του στο κουκλοθέατρο είναι ο Στάθης Μαρκόπουλος (κουκλοθέατρο ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ!) Το 2010 ιδρύει τον κουκλοθίασο "ο Τρελλός του Βασιλιά" και ξεκινάει το ταξίδι στον ωκεανό του κουκλοθεάτρου.

  Έχει συνεργαστεί με θιάσους κατασκευάζοντας θεατρικές κούκλες και μάσκες, σκηνογραφώντας και φωτίζοντας παραστάσεις ενώ κατασκευάζει και ξύλινα παιχνίδια. Μιλάει αγγλικά , γερμανικά και τη γλώσσα των παιδιών.

  Το 2015 δημιουργεί μαζί με την Αγγελική Γουναρίδη την ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο και μαζί ξεκινάνε να ονειρεύονται και να ζουν και να ταξιδεύουν!

 3. Αθηνά Κοραή
  Αθηνά Κοραή

  Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Institute of Education του UCL της Αγγλίας. Εργάζεται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Εκπαίδευσης από το 2003.

  Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε ως εκπαιδεύτρια σε πρωινό πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και συνεχίστηκε τόσο σε ειδικά θεραπευτικά πλαίσια παιδιών και των οικογενειών τους (δημόσια και ιδιωτικά), όσο και σε σχολεία ως Σχολική Ψυχολόγος.

  Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με την υποστήριξη και την εκπαίδευση γονέων τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

  Έχει δουλέψει με παιδιά και νεαρούς έφηβους με ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), σύνδρομο Asperger, Αγχώδεις Διαταραχές, Δ.Ε.Π.Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα) όσο και με τις οικογένειες τους.

  Η ιδιαίτερη αγάπη της για το παραμύθι και τα εικαστικά τόσο ως μέσο έκφρασης όσο και ως θεραπευτικό εργαλείο την έφεραν στην ομάδα ΟΥΠΣ!

 4. Δανάη Μανουσαρίδη
  Δανάη Μανουσαρίδη

  Kόβει και ράβει. επαγγελματικά: εικόνα-ήχο και ερασιτεχνικά: υφάσματα-κουμπιά. με αγάπη.

 5. Εύρης Ζαφείρας
  Εύρης Ζαφείρας

  Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Αγία Άννα Β. Ευβοίας. Ξεκίνησε να παίζει μουσική απ’ την κοιλιά της μάνας του.

  Αυτοδίδακτος, ασχολείται με πολλά μουσικά όργανα: κατ’ εξοχήν κιθάρα και βιολί, αλλά και λαούτο, ούτι, μπουζούκι... αν έχει χορδές τό’ χουμε -και όχι μόνο! Πνευστά, κρουστά, κατσαρόλες, όλα τα όργανα και τα αντικείμενα τον προκαλούν να δημιουργήσει μουσική μαζί τους!

  Έχει ασχοληθεί ακόμη και με την κατασκευή -ακουστικών κυρίως- οργάνων. Αποστολή του να συνεργάζεται με κάθε είδους μουσικούς και να ανακαλύπτει νέα μουσικά μονοπάτια.

  Από την ρόκ στην μουσική για κουκλοθέατρο, από την παράδοση στην ηλεκτρονική μουσική, από την Ανατολή στη Δύση, όλοι οι δρόμοι τον οδηγούν σε αέναα ταξίδια.

  Μυήθηκε στην τέχνη του κουκλοθεάτρου μέσα από την συνεργασία του με τους ΟΥΠΣ!, ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παιδιών.

 6. Κατερίνα Μπούρα
  Κατερίνα Μπούρα

  Γεννήθηκε το 1955 στην Καισαριανή, όπου και διαμένει.

  Ασχολείται επαγγελματικά με τη ραπτική, δεξιότητα που αξιοποιεί συχνά και για καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

  Είναι ερασιτέχνης εικαστικός. Έχει μαθητεύσει σε σχολές ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις.

  Πέραν της ζωγραφικής, έχει ασχοληθεί με το ψηφιδωτό, την κατασκευή κούκλας και μαριονέτας και εν γένει καλλιτεχνικών κατασκευών.

 7. Βαγγέλης Αλεξόπουλος
  Βαγγέλης Αλεξόπουλος

  Σπούδασε πληροφορική στo ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-πρώην ΑΣΟΕΕ) την δεκαετία του ’90. Αυτό ήταν το πρώτο του λάθος, μετά ακολούθησαν και άλλα..

  Εργάστηκε ως πληροφορικάριος, σε σχολεία στη μέση εκπαίδευση, σε φροντιστήρια και στο δήμο Αθηναίων. Έχει εργαστεί επίσης ως παγοπώλης, κατασκευαστής διακοσμητικών αντικειμένων, τεχνικός σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

  Ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρική κιθάρα στα χρόνια του πανεπιστημίου και έκτοτε παρέμεινε για πολλά χρόνια πιστός, στα τρία ακόρντα. Μετά την ηλικία των τριάντα, βρέθηκε να ασχολείται με τα ρεμπέτικα και τα παραδοσιακά.

  Συμμετείχε και συμμετέχει παίζοντας λαούτο σε παραδοσιακή ορχήστρα, τραγουδώντας σε παραδοσιακές χορωδίες, καθώς και σε εργαστήρια φωνητικού αυτοσχεδιασμού και τραγουδοποιίας.

  Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις, σύγχρονου χορού και κουκλοθέατρου, ως μουσικός (σύνθεση-μουσική/στίχος) με την χρήση αναλογικών (κιθάρα, φωνή, λαούτο) και ηλεκτρονικών μέσων (samples, synth, loops). Τραγουδά και παίζει λαούτο ως μέλος παραδοσιακής κομπανίας.

  Ο κόσμος του μύθου ήταν και παραμένει το μεγάλο του σχολείο. Σύντομα ολοκληρώνει την ηχογράφηση της πρώτης μου τραγουδοποιητικής περιπέτειας. Ενδύεται κατά καιρούς, τη στολή του ιπποπόταμου και του αστροναύτη, για να βοηθήσει, ως άλλος “δούρειος ίππος”, να ειπωθεί η ιστορία των τραγουδιών που γράφει.