Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι απ' την αρχή

Μια διαδραστίκη παράσταση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Δυο χάρτινες φτερούγες κολλημένες στα πλευρά μου με κάνουν να ταξιδεύω στα πιο απομακρυσμένα χωριά, στις πιο απόκρυμνες βουνοκορφές και να βουτώ σε λίμνες μαγικές παρέα με πλάσματα φανταστικά...

Με σκηνικό ενα μεγάλο βιβλίο και με την μαγική φράση "μια φορα και ενα καιρο" ξεκινάμε να πλάθουμε ένα παραμύθι μαζι μετα παιδιά δίνοντας τους την δυνατότητα να δομίσουν πραγματικά τον σκελετό του παραμυθιού.

Μια βιωματική και διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά που σκοπό της έχει να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και να τους αποκαλύψει την δύναμη που κρύβουν τα παραμύθια.

Διάρκεια: 60

πάνω Φωτογραφίες

Ατρόμητοι Πειρατές

Μια περιπέτεια για ατρόμητα παιδιά από 3 χρονών και φοβητσιάρηδες πειρατές!

Η ιστορία της μικρής Μάγιας που ήθελε να γίνει πειρατής γιατί οι πειρατές είναι ατρόμητοι σαν εκείνη! Η Μάγια λέει πως δεν φοβάται τίποτα! Μα δεν γίνεται αυτό όλοι μας κάτι φοβόμαστε! "δεν φοβάμαι είμαι ατρόμητη" φωνάζει "όταν μεγαλώσω θα γινώ πειρατής και δεν θα ακούω κανέναν!"

Μα γιατί να περιμένει? στην εφημερίδα του μπαμπά της υπάρχει μια αγγελία:

"Ζητούνται ατρόμητοι πειρατές σε πειρατικό καράβι, αμοιβή μερίδιο από τον θησαυρό παπαγάλος όχι απαραίτητος"!

Η Μάγια γίνεται μέλος του πληρώματος και ταξιδεύει με το πειρατικό καράβι ανακαλύπτοντας πως δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά αυτή του πειρατή! Μαζί με τον καπετάν Φασαρία και τον βοηθό του τον Μπαρούτ θα αντιμετωπίσει τους φόβους της και θα καταλάβει πως ακόμα και οι πειρατές φοβούνται!

Μια διαδραστική παράσταση με κούκλες muppet, ηθοποιούς και πρωτότυπη μουσική που μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να φοβόμαστε αρκεί να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να τους κοιτάμε κατάματα.

Μια θαλασσινή ιστορία για παιδιά και άτακτους μεγάλους που μας βάζει να σκεφτούμε πως αντί να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από όσα μας δυσκολεύουν είναι καλύτερα να τα αντιμετωπίζουμε μεταμορφώνοντας τα σε παιχνίδι.

Διάρκεια: 60

Τεχνιτή: φωτιστική και ηχιτική αυτονομία, μέγεθος σκηνής 3m μήκος*2m βάθος*2,5 ύψος

πάνω Φωτογραφίες

il barbiere το clown show

Ένα θέαμα clown και θεάτρου αντικειμένων για μικρούς και μεγάλους με ή χωρίς μαλλιά!

Ποιός κρυφοκοιτάει πίσω απο την κουρτίνα?

ΟΥΠΣ! ένας κλέφτης! τι θέλει να κλέψει άραγε?

Μια βαλίτσα στο κέντρο της σκηνής! τι να έχει μέσα? κοσμήματα? λεφτά? πολύτιμα έγγραφα?

Οχι! μόνο τα σύνεργα ενος περιπλανώμενου μπαρμπέρη!

Τι θα σκαρφιστεί με όσα περίεργα βγάλει μέσα απο την βαλίτσα και σε ποιόν θα κάνει το πιο τρελλό κούρεμα?

Μια διαδραστική, αστεία μουσική clown παράσταση χωρίς λόγια με αστίεα gang για όλες τις ηλικίες!

Διάρκεια: 60

πάνω Φωτογραφίες

Ο κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλισμένο μυστήριο

Στην πόλη εχουμε γιορτή.

Με μπαλόνια κορδέλες σημαιάκια χορό και βέβαια το υπέροχο γλυκό της γιορτής, απο τα χέρια του καλύτερου ζαχαροπλάστη του σινιόρε Μασκαρπόνε. Αλλά ωωω..... συμφορά!!! Κάποιος έκλεψε το βιβλίο των συνταγών.

Γιατί? Πως? Πότε?

Θα μπορέσει άραγε ο ντετέκτιβ Γρίφογλου να λύσει το μυστήριο ή γιορτή της πόλης θα καταστραφεί?

Μια αστεία διαδραστική παράσταση κουκλοοθεάτρου με μεταμφιέσεις και πρωτότυπη μουσική όπου τα παιδιά γίνονται μικροί ντεντέκτιβ, ανακαλύπτουν στοιχεία και λύνουν το μυστήριο σώζοντας την γιορτή της πόλης.

Διάρκεια: 50

Τεχνιτή: επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού

Ηλικίες: 3+

πάνω Φωτογραφίες

Οδύσσεια

ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει

Απ' όταν ήμασταν και εμείς παιδιά πάντα μας μάγευε η ιστορία του Οδυσσέα.

Ένας ήρωας σαν “κανέναν” άλλο έξυπνος, γενναίος , αφοσιωμένος και ικανός αρχηγός.

Όπου στον γυρισμό του απ’ την Τροία η απερισκεψία των συντρόφων του και η οργή των Θεών του «χάρισαν» ένα ταξίδι που μοιάζει λίγο πολύ με τις ζωές όλων μας.

Ο Όμηρος ένας ποιητής μοναδικός “πλέκει” με δεξιοτεχνία μια ιστορία διαχρονική.Ο Οδυσσέας δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή του.

Θεοί, τέρατα και κακοτυχίες δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν απ’ το να ανταμώσει και πάλι το σπίτι και τους αγαπημένους του.

Τώρα πια δεν είμαστε παιδιά και όμως το ταξίδι του Οδυσσέα ακόμα μας κάνει να συλλογιζόμαστε και να τρέμουμε στα κρυφά μπροστά στους Κύκλωπες.

Γι' αυτό επιλέξαμε να σας αφηγηθούμε την ιστορία του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, γιατί και εμείς και εσείς μπορούμε και οφείλουμε να φοβόμαστε λιγότερο όλα όσα γνωρίζουμε...

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου, σκιών και αφήγησης με ζωντανή μουσική που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο για το άγνωστο και μας μαθαίνει πως όσα τέρατα και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας, η θέληση μας να συνεχίσουμε θα μας οδηγεί πάντα πιό πέρα απο αυτά!

Διάρκεια: 60

Τεχνιτή: επιτραπέζιες κούκλες, θέατρο σκιών, μαριονέτες, μάσκα, εμψύχωση αντικειμένων

πάνω Φωτογραφίες

red 'n black

a comix - shadow theater play

Μια σύγχρονη παράσταση θεάτρου σκιών και για εφήβους.

Μπορεί άραγε μια παράσταση θεάτρου σκιών να αφορά εφήβους;

Το red 'n black είναι μια σύγχρονη παράσταση θεάτρου σκιών για κάθε κοινό.

Είναι μια παράσταση δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε ηλικιακή ομάδα να αναγνωρίζει στοιχεία και κώδικες που την αφορούν.

Όσο αφορά τους εφήβους η παράσταση έχει τρία βασικά στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους, την ιδιότυπη τεχνική, την πρωτότυπη μουσική και την πλοκή της ιστορίας.

Η τεχνική της παράστασης είναι ένα live animation παιγμένο με αναλογικά μέσα. Μετά το τέλος της παράστασης γίνεται παρουσίαση της τεχνικής και τα παιδιά καθώς είναι εξοικειωμένα με τα νέα μέσα ανακαλύπτουν έναν νέο τρόπο δημιουργίας και επικοινωνίας των ιδεών τους.

Η σύνθεση της μουσικής της παράστασης πρωτότυπη και σύγχρονα δοσμένη μπορεί και κινεί το ενδιαφέρον των εφήβων μιας και αποτελεί ένα πάντρεμα ηλεκτρικών και παραδοσιακών στοιχείων. Σε ένα έργο που απουσιάζει ο λόγος, το ρόλο του γλωσσικού κώδικα και των συναισθηματικών συνειρμών αναλαμβάνει η μουσική.

Τέλος η δική μας εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας όπου οι ρόλοι ανατρέπονται και οι ήρωες ακολουθούν το δικό τους ταξίδι, μοιάζει σαν να αντανακλά το ταξίδι των έφηβων προς την ενηλικίωση χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί παρουσίαση της τεχνικής και πειραματισμός, ανοιχτός διάλογος με την ομάδα για το θέμα των ρόλων στην κοινωνία και πως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε.

πάνω Φωτογραφίες

Τικ τακ μέχρι την πρωτοχρονιά

ή πως να κάνετε φίλο έναν καλικάντζαρο

Σε ένα δεντροπαραμυθένιο σκηνικό επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού, τεχνικές θεάτρου σκιών καθώς και πρωτότυπη μουσική ζωντανεύουν ένα σύγχρονο πρωτοχρονιάτικο παραμύθι.

Ένα παραμύθι που οι ρίζες του βρίσκονται στις λαϊκές παραδόσεις των καλικαντζάρων και ταυτόχρονα περιπλανιέται σε ερωτήματα που μόνο η φίλια και η αλληλεγγύη μπορούν να απαντήσουν.

τικ τακ τικ τακ...

Τα λεπτά κυλούν και η ώρα πλησιάζει για την πρωτοχρονιά.

Όλοι περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία.

Όμως ξαφνικά όλα τα ρολόγια σταματούν και ο χρόνος παγώνει.

Τι συνέβη?

Δεν θα έρθει φέτος ο καινούργιος χρόνος?

Τι θα γίνει με την φετινή πρωτοχρονιά?

Την λύση θα δώσουν ένας μικρός καλικάντζαρος και ένα κορίτσι.

Μια ιστορία για μικρά, μεγάλα, καλά και άτακτα παιδιά.

Μια καλικαντζαρίσια χοροπηδιχτή ιστορία.

Μια ιστορία για να ανακαλύψουμε αν τελικά άνθρωποι και καλικάντζαροι διαφέρουν.

Μια ιστορία για όλα όσα είναι πιο σημαντικά από τα δώρα τις κορδέλες και τα λαμπιόνια.

Μια ιστορία για την φιλία το νοιάξιμο και την διαφορετικότητα.

Διάρκεια: 60

Μουσική: Ευριπίδης Ζαφείρας

Ηλικίες: 3+

πάνω Φωτογραφίες